Δημιουργία Ιατρείου ΙΚΑ στον Δήμο Αξιού

Δημιουργία Ιατρείου ΙΚΑ στον Δήμο Αξιού

Αρ. Πρωτ. 12517/21.05.08

Προς Υπουργό:
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Αξιού στη δυτική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης είναι ένας αναπτυσσόμενος δήμος, στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη. Στον Δήμο ανήκουν τα δημοτικά διαμερίσματα Κυμίνων, Μαλγάρων και Βραχιάς, ενώ σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής των δημοτών ο αριθμός τους ξεπερνά τις 7.000 κατοίκους.
Παρόλα αυτά στον Δήμο Αξιού δεν λειτουργεί ιατρείο του ΙΚΑ στελεχωμένο με παθολόγο, παιδίατρο και οδοντίατρο για την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση των πολιτών σε ιατρική περίθαλψη.
Οι κάτοικοι του Δήμου, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, υποχρεούνται να μετακινηθούν στους όμορους δήμους Εχεδώρου και Χαλκηδόνας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στα ιατρεία του ΙΚΑ στην Σίνδο και την Χαλκηδόνα αντίστοιχα.
Η απουσία βασικών ειδικοτήτων ιατρών όπως του παθολόγου και του παιδίατρου για την άμεση πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Αξιού που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και την γρήγορη ιατρική διάγνωση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Υπάρχει πρόβλεψη-σχεδιασμός από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να δημιουργηθεί στον Δήμο Αξιού Ιατρείο του ΙΚΑ στελεχωμένο με παθολόγο, παιδίατρο και οδοντίατρο; Και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου; Απάντηση Υπουργείου